По повод тиражираната информация в публичното пространство Министерство на здравеопазването излезе с

...
По повод тиражираната информация в публичното пространство Министерство на здравеопазването излезе с
Коментари Харесай

Назрява ли скандал между Ананиев и БСП?

 По мотив тиражираната информация в общественото пространство Министерство на здравеопазването излезе с позиция и разгласи, че здравният министър Кирил Ананиев не е забранявал провеждането на обичайния събор на Българската социалистическа партия на връх Бузлуджа.

" Със свое писмо от 16 юли министър Кирил Ананиев осведоми ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че според неговата Заповед № РД-01-403 от 15.07.2020 г. съборът може да бъде извършен при съблюдаване на противоепидемичните ограничения ", се споделя в известието на пресцентъра на Министерство на здравеопазването до медиите.

" Разрешава се провеждането на събития при претовареност на местата до 50% от общия потенциал, при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра, при съблюдаване на всички епидемиологични ограничения. Традиционният митинг-събор, отдаден на 129-годишнината от началото на социалистическото придвижване в България е " друго публично мероприятие " по т.3 от посочената заповед ", написа здравният министър в отговор на питане от страна на водача на Българска социалистическа партия на 16 юли.

Неспазването на противоепидемичните ограничения, като отдалеченост и носенето на защитни маски за лице, способстват за улесненото предаване на причинителя на болестта и възникването на нови случаи и огнища, се споделя още в писмото на Ананиев до Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР